مطالب پیشنهادی از سراسر وب

» فناوری NFC چیست و چگونه کار می کند؟

فناوری NFC چیست و چگونه کار می کند؟

احتمالا قبلا درباره‌ی این فناوری شنیده‌اید و حتی ممکن است صاحب یک گوشی مجهز به این فناوری باشید، اما در کل NFC درون گوشی چیست و چگونه کار می‌کند؟ این روزها بسیاری از گوشی‌ها از فناوری Near Field Communication (ارتباطات میدان‌نزدیک) یا همان NFC بهره می‌برند که به زبان بسیار ساده، یک استاندارد ارتباط بی‌سیم مبنتی بر مجاورت است. برخلاف وای‌فای یا بلوتوث، این فناوری محدوده‌ی بسیار کوچکی را پوشش می‌دهد. در کنار گوشی‌ها، برخی از تبلت‌ها، اسپیکرها و حتی کنسول‌های بازی مانند نینتندو سوییچ و ۳DS هم از این فناوری بهره می‌برند.

NFC چگونه کار می کند؟

دقیقاً مانند بلوتوث و Wi-Fi و سایر سیگنالهای بی سیم، NFC نیز بر اساس اصل ارسال اطلاعات از طریق امواج رادیویی عمل می کند. فناوری مورد استفاده در NFC براساس RFID (شناسایی فرکانس رادیویی) است که از القای الکترومغناطیسی برای انتقال اطلاعات استفاده می شود. فناوری NFC به کاربران امکان می دهد تا معاملات ایمن، مبادله محتوای دیجیتالی و اتصال دستگاه های الکترونیکی را با لمس انجام دهند. انتقال NFC با برد کوتاه (از لمس تا چند سانتی متر) انجام می شود و لازمه ایجاد اتصال، نزدیک بودن دستگاه ها می باشد.

تراشه NFC به عنوان بخشی از پیوند بی سیم، از فناوری شناسایی فرکانس رادیویی (RFID) به وجود آمده است. پس از فعال شدن توسط تراشه در دستگاه دیگر، می توان اطلاعات را بین دو دستگاه منتقل کرد. برخلاف بلوتوث، NFC برای انتقال داده به هیچ نوع جفت سازی دستی یا کشف دستگاه احتیاج ندارد. با فناوری NFC، وقتی دستگاه دارای تراشه NFC دیگری در محدوده وارد شود، اتصال به طور خودکار شروع می شود. هنگامی که در محدوده قرار گرفتید، دو دستگاه فوراً با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و از آنجا که در فناوری NFC از تراشه هایی استفاده می شود که مقدار بسیار کمی انرژی استفاده می شود، بسیار کارآمدتر از سایر ارتباطات بی سیم است.

 کاربردهای ان اف سی


1- با الصاق یک چیپ ان اف سی درون یک تلفن هوشمند، می‌توان کیف پولی مجازی ایجاد کرد. به طوری که کاربران بتوانند مشخصات حساب بانکی خود را در آن ذخیره نمایند و در هنگام خرید تنها با نزدیک کردن گوشی هوشمند خود به دستگاه کارت‌خوان قادر به پرداخت باشند. این چیپ کوچک در داخل یک گوشی تلفن هوشمند و یا هر وسیله دیگری با ایجاد میدان الکترومغناطیسی قادر به برقراری ارتباط است.


2- با استفاده از ان اف سی می‌توان تلویزیون‌هایی که از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کنند را از طریق موبایل و تبلت‌هایی که امکان مورد بحث در آن‌ها فعال است، کنترل کرد. همچنین می‌توانید تصویر تلویزیون را بروی موبایل مشاهده نمایید.


3- به طور کلی با استفاده از فناوری مورد بحث می‌توانید بسیاری از کارهای روزمره را راحت‌تر انجام دهید. مثلاً فقط با نزدیک کردن گوشی همراه خود به پرینتر می‌توانید تصاویر را منتقل و چاپ کنید.

4- تبادل اطلاعات و فایل‌ها میان دو دستگاه نیز با استفاده از این فناوری به راحتی و فقط با کنار هم قرار دادن آن دستگاه‌ها انجام می‌شود.


5- شارژ باتری گجت هوشمند، انتقال صدا به اسپیکر و قفل‌گشایی درب مکان‌های مختلف یا اتومبیل نیز از دیگر کاربردهای فناوری مورد بحث به شمار می‌رود.

 کدام دستگاه‌ها NFC دارند؟

دستگاه‌های هوشمند شامل تبلت‌ها و موبایل‌ها و بعضی لپ‌تاپ‌ها می‌توانند فناوری NFC را داشته باشند، البته این بدان معنا نیست که هم اکنون همه آن‌ها مجهز به این تکنولوژی هستند. اگر این محصولات نسبتاً جدید باشند می‌توان امیدوار بود که این قابلیت را دارند. برای اینکه بفهمیم دستگاه موردنظرمان این فناوری را دارد یا خیر باید توجه کنیم که روی بدنه یا در داخل بعضی از این دستگاه‌ها نشان ان اف سی وجود دارد. اما راه منطقی‌تر برای موبایل، رفتن به بخش تنظیمات گوشی و مشاهده فهرست تمام امکانات ارتباطی آن است.

تگ NFC چیست؟

‏تگ NFC به یک تراشه کوچک گفته می‌ شود که برای درست کردن آن از یک فضای ذخیره سازی و سیم پیچ مسی استفاده شده است. داده هایی که بر روی این تراشه قرار دارند امکان خواندن داده از روی این تگ و یا خواندن داده ها از روی آن وجود دارد.

جمع بندی

در این مقاله به بررسی فناوری NFC پرداختیم و در خصوص نحوه عملکرد و کاربردهای این فناوری مطالبی را ارائه نمودیم. همان طور که پیش تر نیز به آن اشاره کردیم این فناوری با وجود محدودیت بردی که دارد هنوز هم از کاربرد گسترده و وسیعی برخوردار می ‌باشد و همین موضوع سبب شده تا امروزه در اغلب دستگاه های جدید از این فناوری استفاده شود. گوشی های پایین رده معمولاً فاقد این فناوری کاربردی می باشند. برای اینکه بتوانید از این فناوری استفاده کنید حتماً می بایست دستگاه های مورد نظر در فاصله چند سانتی متری از یکدیگر قرار بگیرند. استفاده از این فناوری سبب افزایش سرعت انجام امور مختلف می گردد. از جمله موارد کاربرد این فناوری نیز می‌ توان به انتقال داده، تراکنش ‌های موبایل، همگام سازی فوری، حمل و نقل عمومی، بازی های ویدیویی و خانه های هوشمند اشاره نمود.

منبع: تکنوسان مگ

فرم ارسال نظر



  روانشناس ایرانی در لندن   |   دستگاه آب قلیایی دکتر مومنی   |   قیمت ایمپلنت دندان   |   ساخت وبلاگ   |   تولیدی لباس در اراک  


آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین مطالب مجله


 در 60 ثانیه وبلاگ خودتو بساز !! در 60 ثانیه وبلاگ خودتو بساز !! مشاهده