ریفربیشد یا کالای ریفربیشد ، عبارتی است که در خرید و فروش کالاهای الکترونیکی به صورت اخص زیاد نام آن را می شنویم. در این پست به بررسی کالای ریفربیشد پرداختیم و ویژگی ها و نحوه تشخیص آن ها را مطالعه کردیم.
بسیاری از اوقات هنگامی که برای خرید قطعات سرور و یا تجهیزات شبکه سری به بازار می زنیم، فروشندگان انواع شیوه های تامین کالاها و خدمات خودشان را به ما معرفی می کنند. یکی از این شیوه ها «ریفربیشد یا Refurbished» است. این مقاله سعی دارد که به بررسی این موضوع بپردازد و مزایا و معایب این شیوه تامین را بررسی کند.
عبارت ریفربیشد به معنای «بازسازی شده یا تعمیر شده» است. کالاهایی که به این صورت در اختیار شما قرار می گیرند، در واقع کالاهای مرجوعی فروشندگان و یا مصرف کنندگانی بوده است که بنا به دلایلی به تولید کننده بازگردانده شده اند. این مشکلات می توان از خرابی بسته بندی تا مشکلات جدی فنی را شامل شوند.
شاید بسیاری از مردم علاقه به خرید گوشی رفرش شده نداشته باشند و ترجیح بدهند هزینه بیشتر بدهند و گوشی رفرش نشده بخرند. در ایران تشخیص این گوشیها بسیار سخت است، زیرا فروشندگان سودجو برای درآمد بیشتر گوشیهای خراب را میخرند و به شرکت سازنده ارسال میکنند تا گوشی نو بهصورت رایگان تحویل بگیرند.
شرکت سازنده برای گوشیهای رفرش شده بستهبندی خاص با شماره مدل متفاوت در نظر میگیرد تا این دسته از گوشی ها به راحتی برای مردم قابل تشخیص باشند. اما یک سری فروشندگان در بازار موبایل ایران جعبه این گوشی ها را عوض می کنند تا اثر ظاهری ای از گوشی رفرش شده نباشد.
بازهم تاکید میکنیم که گوشی رفرش شده هیچ مشکلی ندارد و خرید آن بد نیست، اما نه با قیمت گوشی رفرش نشده. ارزش گوشیهای رفرش شده حداقل نصف قیمت اصلی آن مدل است و همین دلیل باعث ارزشمند شدن این دسته از محصولات میشود.
اما با تعویض گوشی ریفرش شده و فروش آن در جعبههای اورجینال بدون نام و نشان از رفرش با قیمت اصلی محصول رفرش نشده، سر مشتری کلاه میگذارند و به دلیل نبود نمایندگی رسمی در ایران، دست مشتری به جایی بند نیست و مالباخته محسوب میشود.
پس خرید گوشی Refurbished را در ایران پیشنهاد نمیکنیم، به این دلیل که چنین چیزی در ایران بعید است و توسط تعمیرکار معمولی تعمیر شده است. اما در خارج از ایران بسته به مشکلی که گوشی داشته و پولی که پرداخت میکنید، خرید گوشی ریفربیشد تقریباً ارزش خرید بالایی دارد.
در خارج از ایران که تشخیص این گوشیها بسیار راحت است، زیرا نمیتوانند جعبه را عوض کنند و روی آن ها نوشته شده که گوشی ریفربیشد است. اما در ایران متأسفانه خرید این گوشیها ناخواسته است و طبق خواسته مشتری این گوشیها فروخته نمیشوند. به همین دلیل این گوشیها با جعبه گوشی رفرش نشده فروخته میشوند و مشتری شاید هیچوقت نفهمد که چه کلاه بزرگی سرش رفته است.
برای جلوگیری از ای کلاه برداری تنها یک روش وجود دارد، شناسایی این مدل گوشیها و نخریدن آن ها؛ با نخریدن این مدل گوشیها سودجوها متوجه میشوند که مردم آگاهی دارند و چنین کاری را انجام نمیدهند چون برایشان سودی نخواهد داشت.
راحتترین راههای تشخیص گوشیهای رفرش شده در ابتدا این است که به جعبه گوشی دقت کنید؛ محصولات ریفربیشد اکثراً برای شرکت اپل هستند و این شرکت هر گوشیای را که رفرش میکند روی آن کلمه Refurbished را هک میکند و جعبه آن سادهتر از جعبه محصولات رفرش نشده است. همینطور جعبههای تقلبی از فونتهای شبیه به جعبه اصلی استفاده میکنند اما دقیقا نمی توانند همان فونت را استفاده کنند و اگر با دستمال مرطوب روی آن بکشید رنگ نوشتهها محو میشود.
در این مقاله به این سوال که قطعه ریفربیشد شده چیست نگاهی انداختیم و بررسی کردیم که آیا محصولات ریفربیشد ارزش خرید دارند یا خیر. به طور کلی هیچ چیز نمی تواند جایگزین محصولات پلمپ کمپانی که گارانتی طولانی مدت دارد باشد. اما در بیشتر موارد و در محصولاتی مانند هارد، ریفربیشد شدن هیچ تاثیری در کیفیت ندارد و تقریبا همان محصول را با قیمتی به مراتب پایین تر خریداری می کنید.
منبع: تکنوسان مگ